Historisch Oogstfeest Heesch/Vinkel op Zondag 30 augustus

Op zondag 30 augustus aanstaande viert het Historisch Oogstfeest zijn 2e Lustrum op de Huis Deelen in Heesch Vinkel.

Op het Historisch Oogstfeest is er voor elk wat wils. Natuurlijk herkent u er – als trouw bezoeker – een aantal bekende activiteiten. Om 10.30 uur begint het feest met een openlucht mis. De viering zal in het teken staan van dankbaarheid. Iedereen is vanzelfsprekend van harte welkom om aan deze dankviering in de openlucht deel te nemen. De pastoor zal arriveren met de ‘hoogkar’ en de dienst zal met koormuziek opgeluisterd worden.

Daarna beginnen er tal van activiteiten met natuurlijk een hoofdrol voor ‘Oogstactiviteiten’. Oude ambachten zoals het dorsen, het ploegen en het oogsten worden aan het publiek gedemonstreerd. Voor de liefhebbers zijn er verschillende oude landbouwwerktuigen , die nog graag hun kunnen laten zien.

Ook is er aandacht voor sportieve acties in het programma van het Oogstfeest. De touwtrekwedstrijd over de Wetering is inmiddels roemrucht en altijd goed voor de nodige sensatie en lol. Lokale teams strijden de gehele middag om de hoofdprijs. Daarnaast is er een zeepvoetbal toernooi waarbij er natuurlijk allerlei hilarische taferelen te zien zijn. Helemaal nieuw is het voetveer van Bernheze naar den Bosch en wie wil dit nu niet meemaken.

Diverse ‘oude’ ambachtslieden zijn van de partij om gedurende de hele dag hun vakmanschap te tonen en in de veelheid van kramen kan men terecht voor lokale producten, actieve huisvlijt PLUS alle informatie hierover. Je zult verstelt staan van wat er allemaal bijna naast de deur gebeurt en te zien is. De kraamhouders vertellen u heel erg graag meer over hun specifieke onderdeel en waar mogelijk kan men dingen aanraken, ruiken, proeven, vasthouden en zelfs kopen

Het Historisch Oogstfeest is er voor jong en oud, waarbij er vanzelfsprekend ook voor de inwendige mens gezorgd wordt. Lekker boerenijs, heerlijke snacks, broodjes en allerlei drankjes inclusief een lekker vers getapt koel pilsje zijn verkrijgbaar. De jongere bezoekers kunnen zich onder andere vermaken met de vlotten op de Wetering en spijkerbroek hangen. Ook zal er een klimnet aanwezig zijn. Misschien is een ponyritje een leuke uitdaging. De allerkleinsten vermaken zich zeer zeker in een enorme zandbak. En wat te denken van de echte knuffelkinderboerderij met onder meer konijnen, marmotten en kuikens.
In de middag begint de goederen/diensten veiling. Wie op zoek is naar iets speciaals moet hierbij zeker aanwezig zijn. Mooie goederen en leuke diensten worden onder de hamer gebracht vanuit de ‘hoogkar’ door de veilingmeesters Leon Steenbergen en Mark van de Ven. Kortom het Historisch Oogstfeest is een festijn voor jong en oud. Je mag en kunt het niet missen.

Noteer dus zeker 30 augustus in uw agenda, stel een alarm in op uw mobieltje EN noteer het op uw kalender. Je mag en kunt het gewoon niet missen.

Toegang en parkeren zijn helemaal gratis.

Buurtvereniging Heesch-Vinkel verwelkomt u graag op deze dag.

 

oogstdag Heesch