30 september en 1 oktober Paard en Wagen Duindigt

’t Brabants span is dit weekend ook aanwezig bij Paard en Wagen Duindigt en geeft een prachtige show. Hieronder een berichtje over hun ontstaan en liefde voor het trekpaard.

Het begon allemaal in het najaar van 2004 met een bakske koffie rondom de keukentafel zoals gewoonlijk in het Brabantse land. Er is toen een idee ontstaan samen met een aantal trekpaardliefhebbers om in de wintermaanden met onze trekpaarden carrousel met authentieke dresseerkarren te gaan rijden.

Door de groei van het aantal belangstellenden in alle leeftijden zijn we een vereniging geworden met als doel het promoten en in stand houden van het trekpaard.
Het kolossale, betrouwbare, werklustige en zeldzame trekpaardenras van vroeger willen wij weer in de schijnwerpers zetten en behouden voor nu en in de toekomst. De vereniging doet dit door het organiseren en deelnemen aan activiteiten en evenementen om het doel na te streven.
De vereniging bestaat uit ongeveer 30 leden en evenveel Trekpaarden, die allen zeer gemotiveerd en zeer enthousiast zijn.

Door onze jarenlange ervaring willen wij graag onze kennis met iedereen delen. We verzorgen diverse demonstraties, shows en nog vele andere mogelijkheden, die wij graag voor u presenteren.
Enkele mogelijkheden zijn:
– Carrousel met dresseerkarren – Kür op muziek met Pas de deux, viertal, achttal of twaalftal – Hongaarse post – Ringsteken onder het zadel en met de kar – Vliegend tapijt – Touwtrekken – Tally ho – Spiegelparcours, vaardigheidsproef of marathon – Behendigheidsproeven – Authentieke werkzaamheden met werktuigen zoals ploegen, oogsten, maaien, zaaien – Historische optocht met diverse authentieke karren en wagens – Menclinic enkelspan, tweespan, tandem en vierspan – Toiletteren en voorbrengen in keuringstuig – Authentiek en/of eigentijds vervoer tijdens feestdagen, trouwerijen, openingen of andere bijzondere dagen en evenementen in de breedste zin van het woord