Ontstaan

Het begon allemaal in het najaar van 2004 met een bakske koffie rondom de keukentafel zoals gewoonlijk in het Brabantse land. Er is toen een idee ontstaan om in de wintermaanden gezamenlijk  met authentieke dresseerkarren te gaan rijden. Zo gezegd, zo gedaan!

De dresseerkarren en paarden werden van stal gehaald en er werd iedere week fanatiek getraind. Daarbij rijden we met zes, acht of meer menners achter elkaar en maken we figuren op muziek. Een jaar later werden we gevraagd bij een groot evenement om dit shownummer te laten zien. Het was de eerste aanzet voor steeds meer verzoeken en deelname aan evenementen in het hele land.

Na dit optreden waren we gemotiveerd genoeg om het aanbod uit te breiden met nieuwe mogelijkheden zowel aangespannen als onder het zadel. Terwijl er steeds meer demonstraties en shows worden bedacht, groeit ook het aantal trekpaardliefhebbers dat wil deelnemen aan alle activiteiten.  ’t Brabants Span was geboren!

Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat vereniging ’t Brabants Span in 2011 officieel het levenslicht zag. Inmiddels bestaat de vereniging uit een groot aantal leden van alle leeftijden, die met veel enthousiasme en veel plezier het trekpaard de aandacht geven die het verdiend.

Paard en Koets2005