Dag van het aangespannen paard

Het meest veelzijdige mensportevenement van het jaar!

Op 17 mei 2014 vindt de 23e Dag van het Aangespannen Paard plaats, één van de grootste mensportevenementen van het jaar. Iedereen is welkom op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht op de Uithof.  Diverse takken van de aangespannen paardensport zijn vertegenwoordigd, zoals de marathon en concoursrubrieken. Voor jong en oud is er van alles te beleven, zoals workshops, strodorp, demonstraties en de kindertuin. Kortom voor ieder wat wils! De toegang is gratis.

Oefenmarathon

De oefenmarathon is, met honderd deelnemers uit Nederland, een van de belangrijkste onderdelen van de DAP. De menners doen hun uiterste best om hun aanspanning zo snel mogelijk door de zes spannende themahindernissen te leiden.

Tijdens de zenuwslopende Grande Finale strijden de snelste aanspanningen op het einde van de dag om de dagtitel.

Concoursrubrieken en demonstraties

In de hoofdring worden de hele dag concoursrubrieken verreden. Diverse paardenrassen tonen hun mooiste gangen. Hackney’s, Friezen, Tuigers, Welsh pony’s en Shetlander zijn de hele dag te bewonderen in de hoofdring. Het programma wordt afgewisseld met verschillende demonstraties, onder andere ’t Brabants span. Deze interactieve demonstratie laat zien hoe sterk trekpaarden zijn.

Workshops

Gedurende de hele dag vinden verschillende interactieve workshops plaats waar iedereen aan mee kan doen. Onderwerpen voor zowel ervaren menners, ruiters als andere bezoekers komen aan bod.

Strodorp

Naast de hoofdring ligt het gezellige strodorp. Op deze markt vindt het publiek vele stands met paardenspullen en andere artikelen. Hier presenteren stamboeken met trots hun paardenras. Ook de kleinste bezoekers kunnen zich de hele dag vermaken in de kindertuin met een clown, paardenritjes, springkussen. Kortom, een spannend progamma voor de kleinste!

Rondleidingen door Universiteitskliniek Paard

In samenwerking met de Universiteits Kliniek Paard zullen er rondleidingen plaatsvinden door de kliniek van de Faculteit Diergeneeskunde. Tijdens deze rondleidingen zal een spectaculaire paardendemonstratie gegeven worden!

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er in één van de grootste paardenziekenhuizen van Nederland aan toe gaat? Dan mag u dit zeker niet missen!

De organisatie van dit evenement ligt in handen van zes Diergeneeskunde studenten. Zij worden ieder jaar bijgestaan door studentencommissies. Op de dag zelf zijn meer dan honderd vrijwilligers actief waardoor het evenement gratis kan blijven. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie: www.dagvanhetaangespannenpaard.nl

Dus wees erbij op 17 mei!