Dag van het Trekpaard

“Dag van het Trekpaard”

Op 26 en 27 september 2015 organiseert ’t Brabants Span de 2de editie van de “Dag van het Trekpaard” op het terrein aan de Heikantsehoeve te Berlicum. Na het succes van 2012 zal het deze keer nog grootser worden met een nog meer gevarieerd programma.

’t Brabants Span is een vereniging die zich al meer dan 10 jaar inzet om het Trekpaard van zijn meest veelzijdige kant te laten zien. Je kunt 2 dagen genieten van de spectaculaire shows van onze vereniging zoals “De Hongaarse Post” de menselijke piramide bovenop 14 Trekpaarden of strijden tegen een Trekpaard tijdens het touwtrekken en surfen over de wei met het vliegend tapijt.

Naast de shows en demonstraties zal de finale wedstrijd van de Power Horse Competition verreden worden. De PHC is een tweedaagse menwedstrijd voor Trekpaarden met een gewicht van minimaal 650 kg. Er nemen verschillende rassen deel aan de wedstrijd, naast het Nederlands en Belgisch Trekpaard vind je de Ardenner, Duits koudbloed, Vlaams paard en Deens koudbloed. Tijdens de “Dag van het Trekpaard” wordt de spannende finale gereden na een competitie van 6 wedstrijden in Nederland en België.

Zondagochtend begint de ploegwedstrijd , een beeld wat we niet vaak meer tegenkomen op de akkers. Gelukkig zijn er nog aanspanningen (mens en paard) die het kunnen. Paardenvrienden met affiniteit met het vroegere boerenleven laten in het najaar zien hoe de paarden de ploeg door de zwarte aarde trekken.

De recreatieve menners en ruiters hebben de mogelijkheid om zondag een mooie tocht te rijden door het Brabantse landschap van ongeveer 20 km met aan het einde een mooie afsluiting bij de “Dag van het Trekpaard”.

Wil je deelnemen aan de ploegwedstrijd of toertocht, geef je dan op via info@brabantsspan.nl

Uiteraard is er vertier voor groot en klein, in het strodorp vind je onder andere producten en materialen op het gebied van Trekpaarden. Voor de kleinste is er de kindertuin waar ze zich volop kunnen vermaken.

Het evenement is gratis te bezoeken en staat garant voor 2 dagen Trekpaarden plezier.

DAG VAN HET TREKPAARD